Title: | Elintarviketurvallisuus Suomessa 2021 |
Author: | Ruokavirasto, Ruokavirasto |
Publisher: | Ruokavirasto |
Date: | 2022-06 |
Language: | fin |
Belongs to series: | Ruokaviraston julkaisuja ; 3/2022 |
ISBN: | 978-952-358-037-4 |
ISSN: | 2669-8307 |
URI: | http://hdl.handle.net/10138/345392 |
Abstract: | Tässä raportissa kerrotaan elintarviketurvallisuuteen liittyvän viranomaisvalvonnan, elintarvikkeiden ja rehujen virallisten valvonta- ja seurantaohjelmien, tutkimusten ja riskinarviointien tuloksista vuodelta 2021, sekä arvioidaan niiden perusteella Suomen elintarviketurvallisuustilannetta ja viranomaistoiminnan tulevaisuuden tarpeita. Raportti syventää elintarviketurvallisuuden osalta EU:n virallista valvontaa koskevan asetuksen (EU) 2017/625 edellyttämää vuosiraporttia, jossa kuvataan valvonnan tulokset koko elintarvikeketjun eri sektoreilla. Viranomaisvalvonnan ja -tutkimusten tulokset vuodelta 2021 kertovat, että valvonta toimii ja elintarviketurvallisuuden taso on hyvä. Epidemioiden selvitystyö on kehittynyt ja tuntemattomasta syystä aiheutuneiden määrä oli pienin vuosiin. Vientimaiden edellyttämiä vientivalvontoja jatkettiin ohjelmien mukaisesti. Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä on edelleen kasvanut voimakkaasti. Vuonna 2021 julkaistiin kaikkiaan yli 19 000 Oiva-raporttia mikä on 19 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Valvontaa toteutettiin painopistetyön kautta. Uusi elintarvikelaki ja sen nojalla annetut asetukset tulivat voimaan huhtikuussa 2021. |
Subject (yso): |
elintarviketurvallisuus
elintarvikevalvonta elintarvikkeet Suomi |
Rights: | CC BY-ND 4.0 |
Total number of downloads: Loading...
Files | Size | Format | View |
---|---|---|---|
Ruokaviraston_j ... allisuus_Suomessa_2021.pdf | 4.704Mb |
View/ |