Title: | Ruoka, kulttuuri ja oppiminen. Näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin |
Editor: | Janhonen-Abruquah, Hille; Vieltojärvi, Matleena; Palojoki, Päivi |
Publisher: | Helsingin yliopisto, Käyttäytymistieteellinen tiedekunta, Opettajankoulutuslaitos |
Date: | 2012 |
Belongs to series: | Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja 29 |
ISBN: | 978-952-10-8311-2 (nid.) 978-952-10-8312-9 (PDF) |
ISSN: | 1798-713x |
URI: | http://hdl.handle.net/10138/37774 |
Abstract: | Tämä kirja on muotoutunut lukuvuoden 2011–12 aikana Helsingin yliopiston kotitalousopettajan koulutusohjelman opettajien, graduvaiheen opiskelijoiden ja tohtoriopiskelijoiden tutkimustyön tuloksena. Kirjan tarkoituksena on kokoavasti pohtia ruokatutkimuksen menetelmiä erilaisista tutkimuksellisista näkökulmista käsin. Tavoitteena on nostaa esiin menetelmällinen moninaisuus, jollaista tarvitaan, kun tutkitaan moniulotteista ilmiötä syöminen ja ruoanvalmistus. Artikkelikokoelman läpäiseviä teemoja ovat ruoanvalinta, ruoan valmistaminen, ruokakulttuuri, tutkimusmenetelmälliset valinnat ja oppiminen. Niitä tarkastellaan arjen ja kotitalousopettajan koulutuksen kontekstissa. Kirjassa on kahdeksan artikkelia, joiden näkökulmissa yhdistetään kasvatustieteen, yhteiskuntatieteiden, historiatieteiden ja työntutkimuksen näkökulmia. Menetelmällisesti artikkelit kattavat monenlaisia laadullisia aineistonkeruumenetelmiä, kvantitatiivisia menetelmiä ja työn tutkimuksen menetelmiä. Artikkeleissa paneudutaan myös kerätyn aineiston analyysiin ja koko tutkimusprosessia koskeviin luotettavuustarkasteluihin. |
Subject: | ruokatutkimus, ruokakulttuuri, kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät,laadullinen tutkimus, etnografia |
Subject (ysa): | ruokatutkimus, ruokakulttuuri, kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät,laadullinen tutkimus, etnografia |
Total number of downloads: Loading...
Files | Size | Format | View | Description |
---|---|---|---|---|
Ruoka_kulttuuri_ja_oppiminen.pdf | 1.055Mb |
View/ |
Ruoka, kulttuuri ja oppiminen. näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin |