Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English Helsingin yliopisto

Ruoka, kulttuuri ja oppiminen. Näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin

Show full item record

Avaa tiedosto Vie RefWorksiin
Title: Ruoka, kulttuuri ja oppiminen. Näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin
Author: Janhonen-Abruquah, Hille; Vieltojärvi, Matleena; Palojoki, Päivi
Belongs to series: Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja 29
ISSN: 1798-713x
ISBN: 978-952-10-8311-2 (nid.)978-952-10-8312-9 (PDF)
Abstract: Tämä kirja on muotoutunut lukuvuoden 2011–12 aikana Helsingin yliopiston kotitalousopettajan koulutusohjelman opettajien, graduvaiheen opiskelijoiden ja tohtoriopiskelijoiden tutkimustyön tuloksena. Kirjan tarkoituksena on kokoavasti pohtia ruokatutkimuksen menetelmiä erilaisista tutkimuksellisista näkökulmista käsin. Tavoitteena on nostaa esiin menetelmällinen moninaisuus, jollaista tarvitaan, kun tutkitaan moniulotteista ilmiötä syöminen ja ruoanvalmistus. Artikkelikokoelman läpäiseviä teemoja ovat ruoanvalinta, ruoan valmistaminen, ruokakulttuuri, tutkimusmenetelmälliset valinnat ja oppiminen. Niitä tarkastellaan arjen ja kotitalousopettajan koulutuksen kontekstissa. Kirjassa on kahdeksan artikkelia, joiden näkökulmissa yhdistetään kasvatustieteen, yhteiskuntatieteiden, historiatieteiden ja työntutkimuksen näkökulmia. Menetelmällisesti artikkelit kattavat monenlaisia laadullisia aineistonkeruumenetelmiä, kvantitatiivisia menetelmiä ja työn tutkimuksen menetelmiä. Artikkeleissa paneudutaan myös kerätyn aineiston analyysiin ja koko tutkimusprosessia koskeviin luotettavuustarkasteluihin.
URI: http://hdl.handle.net/10138/37774
Date: 2012

Files in this item

Files Description Size Format View/Open
Ruoka_kulttuuri_ja_oppiminen.pdf Ruoka, kulttuuri ja oppiminen. näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin 1.107Mb PDF View/Open Ruoka, kulttuuri ja oppiminen. näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin
This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Search Helda


Advanced Search

Browse

My Account